Saturday 11 September 2010

Filmjölkslimpa

I går blev det filmjölkslimpa som bakades. Det är så enkelt men ack så gott! Njöt av det både i morse och nu på kvällskvisten.
Recept:


5 dl filmjölk

1 dl mörk sirap

1 tsk salt

2 tsk bikarbonat

1/4 dl vetegroddar

1/2 dl vetekli

3/4 dl rågkross

3/4 dl solrosfrön

1 1/2 dl rågsikt

1 dl grahamsmjöl

2 1/2 dl vetemjöl

3/4 dl russin

3/4 dl sötmandel


Blanda först alla torra ingredienser, tillsätt sedan sirap och filmjölk. Häll upp i 1 1/2 liters form.

Ugnen ska vara på 175 grader och brödet ska bakas i 8o minuter.

Det härliga är att man kan byta ut vissa av ingredienserna till det man själv är sugen på. Exempelvis kan man ha andra nötter än sötmandel i eller byta ut russinen mot annan torkad frukt eller strunta i det.


Brygg sedan ett gott te och njut!

No comments:

Post a Comment