Monday, 18 October 2010

Inte så modern kanske


Boken läses för fullt och det är rätt intressant detta med hur man tilltalar pojkar respektive flickor. Jag var tvungen att titta på öppna förskolan ang vad pojkarna och flickorna hade på sig och det visade sig att de flesta pojkar hade blått, grönt, svart eller grått medan flickorna hade en massa färg på sig. Flickorna tilltalades också mycket mjukare medan pojkarna fick ett något hårdare tilltal.

Då tänkte jag en morgon att jag skulle vara lite modern och ha en body med hjärtan på Goliat (självklart skulle jag tuffa till den med en kofta, bagymössa och jeans då jag inte är så modig) men när jag satte på Goliat bodyn så såg han så bögig ut rent ut sagt! Hans pappa och jag satt bara och skrattade. Vem är det som har förutfattade meningar igentligen och jag trodde att jag var modern...hm, måste börja tänka om. Bodyn åkte av, behöver jag säga något annat.

2 comments:

  1. Ja, man vill inte behandla dem olika men ibland tar det verkligen emot. Edvin undrar ibland varför inte han kan få ha rosa, glittriga tröjor och klänningar som Maja. Jag kunde inte ens gå med på att han skulle ha rosa vantar på sig till dagis förra veckan...
    Kram, Jenny

    ReplyDelete
  2. Ja det är inte lätt med färger och barn.Vill mina pojkar ha rosa får de det. E har faktiskt en rosa pike som han själv valt ut i affären och han är jättefin i den.
    Kram Mia

    ReplyDelete