Thursday, 14 October 2010

Pojke eller flicka

Har precis fått låna en bok som heter Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2. Den handlar om att vi behandlar våra barn olika beroende på om det är en flicka eller pojke vare sig vi vill eller inte. Vet inte hur pojkiga eller flickiga era barn är men ser fram emot att läsa boken och se i fall den kan ge mig några verktyg för att stärka min son så småning om. Kanske spelar det inte så stor roll hur man beter sig själv när omgivningen också är med och påverkar eller vad säger ni, behandlar ni era barn olika? Kan ni exempelvis tillåta er son att gå till dagis eller skolan i klänning?

Bild lånad från Bookplus

2 comments:

 1. Jaaaa! Tack i morgon är en ny dag. Fredag, hurra!

  Mina ungar är ganska typiskt flicke-pojke, trots att jag uppmuntrar till crossoverlek. Eller vad man ska kalla det. Tror de får mycket från dagis.
  min 4-åring klär sig i klänning här hemma ibland, men det är mes cowboy eller Batman som gäller...

  Kram!
  Emma

  ReplyDelete
 2. Intressant det där. Jag och min sambo var tidigare övertygade att pojkar och flickor blir så olika för att man uppfostrar dem olika. Men vi har ändrat oss helt på det nu när vi fått en av varje och tror helt klart att det ligger mycket genetiskt. Våra två barn delar rum och Maja har verkligen växt upp bland bilar, lego och andra "pojk"-leksaker. Men efter den dagen hon fick sin första docka är hon helt förtrollad vid den. Hon byter kläder flera gånger om dagen och Edvin bryr sig inte ett dugg. Och det finns många många fler exempel.

  Blir nyfiken på den boken...

  Kram, Jenny

  ReplyDelete