Sunday, 17 January 2010

Jag är inne och modern igen!

Någon som läste kulturdelen i Svenskan i morse? 80-talet är på tapeten igen när det kommer till kläder och visst är det härligt att man just nu ligger i tiden med sina hockeyaxlar :) Jag behöver inte stoppa in de där vaderade axelvaddarna utan kan för ett tag (ett par dagar eller så) låta axlarna vara sig själva i kavajer utan att känna att jag har halva hockeymunderingen på mig. Härligt! När ska det bli modernt att vara råttfärgad och kort?

De semlor som vi bakade i lördags bakades på detta recept om någon är intresserad:
50 gram jäst
175 gram smör
2 dl socker
2 tsk stött kardemumma
1 tsk salt
ca 1,5 dl vetemjöl

Det viktiga verkar vara att man inte har i för mycket mjöl samt att man ger dem tid att jäsa.
Degen blev väldigt kladdig och vi la den därför i en muffinsplåt. De lossnad fint från den och var mycket fluffiga och spröda när de var klara!

Det blir nog en sats till innan semlans tid är över! Jag håller helt med Vardagslyx om att det är lite för tidigt för semlorna nu men då vi villa baka något igår så passade det bra med de ingridienser som fanns i hemmet. Svårt att fumla runt i andras kök.

Hoppas att ni haft en mysig helg! Min kommande vecka ska bli bättre än den som paserade. Jag lyckades ju till och med glömma bort att det var tulpanens dag den 15/1 och att den dessutom fylde 20 år! Grattis tulpanen! Visste ni att vi Svenskar dessutom är världsmästare på att köpa tulpaner?! Tack ni andra för att ni påminde mig, nu ska jag hjälpa Sverige att ligga kvar på den placeringen.

Bilder lånade från odla.nu, Virginmedia och communityofsweden

6 comments:

 1. Men semlor får man väl tjuvstarta med? Och när man bakar med barn får man faktiskt tänja på gränserna precis hur mycket man vill (eller nästan, när min dotter ville baka pepparkakor i juli sa jag faktiskt nej). Och jag är nog lite överaktiv just nu. Börjar jobba igen efter min fl i april och det är massor som måste göras innan dess. Ikea en söndag var dock ett kasst val - där var mängder och åter mängder av folk. Så nu har jag att välja mellan att ta ett glas vin (japp klunkar vin en söndagskväll, men bara ett...) eller städa arbetrummet. Lätt val... Ha en fin !söndagskväll och start på veckan!
  Kram

  ReplyDelete
 2. Du är inte ensam om hockeyaxlar nu kan vi inne båda två du lite mer för jag har inte kort råttfärgat hår.
  Tack för receptet på semloraa skall försöka baka några i veckan.
  Fin bild på semlor det ser smaskigt ut.

  Kram

  ReplyDelete
 3. Allt går i vågor och kommer tillslut tillbaka till stranden igen... Fast allt som var inne på 80-talet måste kanske inte bli inne igen...det var en del som inte var snyggt. Och tiden har nog inte läkt dem såren. ;-)

  Hoppas du har haft en riktigt fin helg!

  ReplyDelete
 4. Vi har också tjuvstartat med semlor, så gott... Axelvaddar - vet inte om jag har lust med det igen. Det känns som man har klarat av den biten redan. Men man hakar säkert på då alla andra har det...

  Vi har två alpacka pojkar. Vi har bara haft dem i två månader. De är verkligen fina och härliga djur.

  Kram Stina

  ReplyDelete
 5. Nej att följa recept är inte min starka sida, men det recept på demolor du bjuder på här måste testas, å då ska jag försöka att följa angvelserna *ler* Kram!

  ReplyDelete
 6. Jaa var extra rädd om tiden med din farmor!!!
  Det värsta för mej var att sista åren visste hon inte vem jag var! Därför känns terrinen extra viktig för den ger minnen om tiden när hon var sej själv!
  Tack för semlerecept. Har aldrig bakat egna men jag ska prova i år!
  Kram cilla

  ReplyDelete