Sunday, 25 October 2009

Mozambique

Bild från Bazaruto (lånad av tourafrica.nu)

Innan året är slut måste jag ta ut semester då jag inte jobbat på mitt företag ett år än. Konstigt system men jag klagar inte.

Nu har vi äntligen bokat en resa. Tyvärr blir det bara två veckor och jag känner mig stressad ang allt som jag vill se (skulle behöva ett par månader men så är alltid mitt fall). Planen är iallafall att flyga in till Johannesburg och sedan hyra en bil och antingen åka via Krugerparken i Sydafrika och in i Mozambique eller spendera två veckor rent av i Mosambique.
Mosambique är ett sånt land som man läst om i nyheterna pga inbördeskrig eller diverse katastrofer och det är många som inte upptäckt denna destination än så det ska bli spännande att se vad det har att erbjuda. Henning Mankell ska visst hysa stor kärlek till detta land.

Jag har insett att vi endast kommer att hinna med ett par platser i Mozambique (kartbild lånad frå no-zander.se) men jag hoppas att vi har tid att besöka dessa ställen: Maputo som är huvudstaden, Tofu som ska ha en mycket vacker strand och vara toppen om man gillar att surfa och ta det lugnt, Vilankulo och Bazaruto Archipelago National Park som är kända för sin dykning. Det ska visst vara tid för valhajar också men jag har inte allt för stora förhoppningar på att sta haj. En helt otrolig upplevelse om man skulle få se dem. Det är min sambos strörsta dröm att få se en och vi har lyckats missa dem på alla ställen vi varit på som de brukar passera.

Om någon har rekomendationer tar jag tacksamt emot dem.
Tillbaka till planeringsbordet!!!

Bild på valhaj lånad av Upplevelseresor.nu

3 comments:

 1. Vad spännande! Sydafrika är det ju många som åker till men just Mozambique hör man inte mycket om, hoppas få läsa om resan här sedan!

  ReplyDelete
 2. Vad spännande, härligt att få komma bort en stund nu när det är lite ruggigt.

  ReplyDelete
 3. Vad härligt att få planera en resa! Hoppas få läsa mycket om det här på bloggen!

  Kram Pernilla

  ReplyDelete