Sunday, 16 August 2009

Kuta Baru - KL (jungeltåget)


Vi tog båten tillbaka till fastlandet och fick vänta i Kuala Besut (en liten fiskeby) på lokalbussen. Under tiden inväntade vi byns nattmarkand som dukade upp med en massa härligheter. DRack tre stycken kokosdrickor och testade lite halvstark mat. Lokalbussen kom såklart inte så vi liftade in till Kuta Baru med en kille som ville tjäna lite extra pengar på att köra oss korkade turister. DEt spöregnade även denna kväll och vi kom fram till Zecks travellers mitt i hans bönestund så det blev till att spana lite på regnet under tiden. Fick vårt rum och åt sedan en smarrig burgare på MC Donalds. Varför vi åkte till Kuta Baru var för att vi hört att de skulle ha Asiens bästa marknad. Ärligt talat, den som skrivit den meningen i Lonely Planet boken har nog inte varit på särskilt många ställen i Asien. Detta var ett skämt!!! Ett par matstånd och en massa tv-apparater. Vi var grymt besvikna.
Dagen efter hade de en sångfågeltävling bakom vårt guesthouse och det var rätt häftigt att se. Det är altid roligt att lyssna på folk som är insatta i något och det spelar igentligen ingen roll vad det är när de har en brinnande passion som denna man hade som berättade om tävlingen för oss. Det är visst fyra grenar som fåglarna tävlar i. Sin sång, klangen på sången, hur de för sig och så var det något mer... De sjöng väldigt vackert men vi vågade inte satsa några pengar.

Efter detta köpte vi oss varsin tågbiljett. En med första delen av jungelsträckan och sedan en med natt-tåget ifrån Gua Masang. Vi hade hört innan att rekommendationen var att inte åka jungeltåget då det bara var långsamt och segt. Jag tror att vi gjorde det bästa av det hela. Vi fick nämligen se en vacker sträcka och han precis tröttna innan det var dags att kliva av och ta nästa tåg.
Natt-tåget var det bara att hoppa på och sova på. Vi kom bekvämt fram till KL och checkade in på ett ställe i Chinatown som vi bott på tidigare.

No comments:

Post a Comment