Tuesday, 19 January 2010

Röda korset

Som vissa av er kanske märkt så hade jag tidigare en bild för Röda korset då jag själv skänkte pengar till Haiti via dem. Nu har jag bytt till SOS barnbyar som jag hoppas är lite bättre. Läste en artikel i SVD i morse om dem och då jag såg hur mycket Bengt Westerberg tjänar så känner jag att jag inte vill försöka få andra att skänka pengar till dem (högsta hönset på SOS barnbyar tjänar iallafall mindre). Jag har säkert missat någon detalj där också men men.

Har alltid haft svårt att förstå att man tjänar så otroligt mycket pengar när man sitter i en välgörenhetsorganisation. Självklart ska de ha betalt men de kanske borde ha en mer normal lön. Borde man inte känna efter en massa år på en högre position att man vill ge något tillbaka?

Jag kanske tänker helt fel, vad tycker ni om detta? Vad är bästa sättet om man som liten människa vill skänka en slant?

6 comments:

 1. Håller med dig. Det känns väldigt fel att jobba på en välgörenhetsorganisation och tjänar sådana summor. Tyvärr är det lätt att man blir osäker på var pengarna går.
  Ha en bra dag!
  Kram Jenny

  ReplyDelete
 2. Även jag håller med dej!!!

  Det är gräsligt att dessa personer (som oftast inte behöver dessa stora summor över huvud taget) skall tjäna sej en stor hacka på vår välvilja. Det går absolut inte ihop:( Jag förstår absolut att de skall ha en slant för sitt engagemang och arbete men det skall vara rimligt!!!

  Jag tycker det är svårt att veta vart jag skall sätta mina små slantar...har använt lite olika organisationer och trodde faktiskt att Röda Korset var bra:(

  Bra och viktigt inlägg!

  ReplyDelete
 3. Jamen visst knyter det sig i magen när man läser något sådant!! Mår illa när man vet om vilken kris som råder och då tjänar vissa pengar...
  USCH!!
  Ha en bra dag!!
  Kram Cilla

  ReplyDelete
 4. Ja, det är verkligen konstigt man tycker ju att de skall känna så mycker för sitt jobba att lönen inte är det viktigaste. Det finns säkert många som skulle kunna ta över jobbet och få mindre betalt.

  ReplyDelete
 5. Jag håller också med dig! Man kan ju undra om de som sitter med i en organisation själva skänker pengar?! Man hoppas att pengarna man skänker kommer fram till de som behöver dem.
  Kram Maria.
  Ps. Vad roligt att du gillade trådkorgen. Det är klart du får göra lika. Jag blir bara glad.

  ReplyDelete
 6. Håller med!!! Och undrar också hur man ska göra...

  Såg "reklamen" om hur man kunde sms:a pengar till Röda Korset och var precis på väg att göra det. Då kom ett inslag på nyheterna:
  Den förre detta kommunikationschefen på Röda Korset Johan af Donner, är åtalad för att han svindlat Röda Korset och Cancerfonden på totalt 7,7 miljoner kronor.

  Han är visserligen inte kvar där, men jag tappade helt lusten att skänka pengar till Röda korset! :(

  Så bra att få ett annat alternativ. För nåt måste man ju göra - hjälpen behövs ju fortfarande.

  Uppskattar verkligen ditt inlägg!

  Kram Pernilla

  ReplyDelete