Wednesday, 6 January 2010

Nya kläder


Vågar nästan inte berätta detta men jag börjar bli lite småtjock om magen och det beror inte bara på att jag ätit för mycket godsaker i jul. Min garderob passar tyvärr inte så bra längre och idag fick jag låna massa fina kläder som nu ska provas. Stort tack Mia!!! Det är inte så lätt att hitta mammakläder fast man kan tro det.

När jag var hos farmor fick jag höra en skröna trodde jag men för henne var det sant. Hon brukade visst springa över gården med en sked och ner i källaren och äta murbruk när hon var gravid med min far i magen (kanske är det därför alla efter henne fått överskottsenergi?!). Jag har inte de tendenserna som tur är. Vad är det man saknar när man känner det behovet? Kalk...

Detta är som ni kanske förstår nytt för mig och nu har jag en fråga till er därute som har en massa erfarenheter. Vad behöver man ha hemma när den lille kommer förutom en barnvagn och en bilbarnstol?

Bild tagen i Argentina 2006.

7 comments:

 1. En massa kärlek, tid och tålamod.
  Så spännande!

  ReplyDelete
 2. Å så roligt! Grattis! (Barn är väl orsaken till att jag faktiskt inte varit på bio på 4(!) år. Passa på att göra egogrejer och njut av det! Behöver ju inte vara slut med det, men det blir svårare tycker jag.
  Gravidkläder är inte helt enkelt, så att låna är super. Det samma gäller faktiskt också barngrejer i den mån det går. Jag hade så svårt att begripa att jag skulle ha barn första gången (hade liksom varit mer troligt att jag väntade en labradorvalp...) så i slutet tokshoppade jag bara för att försöka förstå. Ingen hit. För det behövdes faktiskt massor. Men inte riktigt det jag köpt...

  Kram

  ReplyDelete
 3. Nämen åhhhh vilka underbara nyheter! Så roligt och stort GRATTIS!!!!

  Vad man behöver är massor av kärlek, lugn och ro. Det andra fixar sej :)

  Visst är det bra med ett paket blöjor. Men jag var så skrockig och vågade inte köpa någonting innan jag visste att allt gått bra :)

  När kommer den?

  Var rädd om dej och er - stora varma kramar från Camilla

  ReplyDelete
 4. Vi får hoppas att du inte får samma begär efter murbruk.
  Hoppas några kläder passade.

  Kram Mia

  ReplyDelete
 5. Kul att du är med och tävlar och hittade min blogg. Jag är glad att jag fått en ny blogg att följa. Verkligen en mysig blogg du har. Vi har lite kläder, inte direkt avsedda för gravida, men många är A-linje formade vilket ju passar en liten putmage. Bilder finns på bloggen, dessutom 50% nu :)

  Må så gott!

  ReplyDelete
 6. Grattis till lill*n! Såå mysigt!

  Vi har ju 5 barn så jag e ju lite bebistokig, som du förstår! :)

  Newbornblöjor, pappers- eller skumgummi-tvättlappar, amningskupor, sparkräkter e mysiga o lätta att ta på o av, nån filt att ha på axeln när bebben ska rapas o ev kräkas - jo de gör det... ;)

  Det är väl mina tips såhär på rak arm!!

  Fråga gärna om du undrar nåt. Jag kanske kan ge nåt litet tips!

  Kram Jeanette

  ReplyDelete