Monday, 19 October 2009

Tomte

Nu har jag äntligen sytt klart min tomte hemma hos farmor. Jag fick godkänt betyg, härligt va?! Det svåraste var botten och att sy näsan rätt (den är lite sne och det gillade inte farmor men men jag är inte heller perfekt så det är ett skönhetsfel).
Min kära farmor har sytt över 40 stycken tomtar till olika barn och den är verkligen min barndom. Kanske har någon av er en likadan hemma (skissen kommer från en tidig Hemmets veckotidning). Det roliga är att min sambos föräldrar har en tomte under sin gran som deras farmor gjort.

Tror inte att de ambitiösa sydamerna får syna denna i sömmarna men jag tycker att den blev rätt fin.
Nu ska farmor göra en ny åt mig också (det var dealen) då min gamla som nu är 30 år gammal blivit sliten. Japp tiden går.
Ska bli kul att jämföra hennes med min.

Vad ska vi göra de kvällar vi träffas nu förrutom att diskutera kungahuset och njuta av varandras sällskap? Jag funderar på att be henne visa mig hur man syr nattlinnen och blir det av så visar jag upp dem också. Ska bara hitta lite fint tyg, tid och tålamod hos farmor först. Det kan ju vara jobbigt att ha och göra med en glad amatör...

3 comments:

  1. Den är jättefin! Man kanske kan få beställa en tomte fast med gråa kläder.

    ReplyDelete
  2. Den blev ju jättefin. Lite skönhetsfel ska det vara så man ser att det är ett handarbete, vill man ha en perfekt tomte kan man ju köpa en fabriksgjord! (fast det är i alla fall inga skönhetsfel som syns på bilden!) Det är ju jättemysigt att du har gjort den med din farmors hjälp också, det blir ju ett speciellt minne då!

    ReplyDelete
  3. Hej! Tack för titten hos mig! Vilken jättefin tomte du har gjort! Vad mysigt att sy ihop med sin farmor.

    ReplyDelete