Sunday, 13 September 2009

Bomullslöss

Min palm hemma hade börjat må lite dåligt och till min stora förtvivlan upptäckte jag att det bodde bomullslöss i den. I ren desperation klippte jag sönder hela plantan, kastade den, tvättade golvet och krukan än en gång med sopa. Nu borde de inte komma tillbaka men så har jag trott tidigare.
Ni som inte stött på bomullslusen kan skratta er lyckliga. Det är en vit liten lus som knappt syns och lägger hur många ägg som helst.
Jag drabbades av den förra året och alla mina plantor jag hade hemma blev smittade av en orkidé som bar på lusen. De gillar att lägga sina ägg i jorden och plantan kan avge ett sekret som jag gissar är äggen innan de kläcks. När jag drabbades fattade jag inte vad det var och när jag fattade att det var en lus gjorde jag lite research på den och det är tyvärr många som drabbats av den och den är skitsvår att bli av med vilket jag precis erfarit.

1 comment:

  1. hej. jag skrev en kommentar på flyginlägget men den verkar ha försvunnit. Provar igen nu. Tråkigt att du fått tillbaka bomullslössen trots din sanering förra gången. Det kanske inte är meningen att du skall ha levande växter.

    ReplyDelete