Tuesday, 20 July 2010

2-års kalas

Idag har vi haft två års kalas på landet för Goliats kusin och det blev riktigt lyckat. Bakade chokladbollar (negerbollar som man inte får säga, känns inte som att det finns något bra namn för detta bakverk som Sunes pappa sa ;) och jag håller med om att det inte är politiskt korrekt att säga negerboll och det känns helt fel att säga men det blir alltid en liten genant när man pratar om detta kära bakverk...) efter frukost och sedan blev det pannkakslunch, tårtbak och muffinsbak. Såg att Hemlängtan just nu erbjuder 10% om man handlar och de har supersöta muffinsformar som jag önskar att jag hade hemma i mitt kök. Det blir inget inköp av mig denna gång men kanske till hösten när jag behöver lite inspiration osv.

Lyckades plocka en del smultron idag men nu börjar de torka ut och jag känner mig stressad när det kommer till blåbären. De är redan i skogen och det krävs regn för att de ska hålla sig kvar...

5 comments:

 1. Snygga muffinsformar gör bakningen lite roligar + att det är roligare att dukaupp med dem =) Elsas Hem har också mycket roligt till bakningen.
  Ja stolarna är jag grymt glad över.Även om jag pendlat idag mellan hopp och förtvivlan med slipningen.
  Kram Fia

  ReplyDelete
 2. Så söta formar jag köpte liknande på Lagerhaus för nästan ett år sedan.

  Angående blåbären jag hoppades att du skulle skriva att det fanns massa stora hos er efter mitt besök i vår skog, små torra blåa bär var allt jag hittade.

  Kram Mia

  ReplyDelete
 3. Hej!

  Tusen tack för din gulliga kommentar hos mig. Fina formar. Själv ska jag dock till Ullared idag så jag tänkte kika där först... annars blir det Handplockat för min del. Kalas stundar! :)

  Jenny

  ReplyDelete
 4. Jag blir lite orolig när du säger sådär om blåbären. Jag måste nog ta mig en tur ut och se efter hur det ligger till med dem. Det var så otroligt mycket blom i våras att det borde finnas mycket, men de får ju inte torka bort.
  Ha det skönt i blåbärsskogen. Kram!

  ReplyDelete
 5. Hejsan.
  Mysigt med kalas, och det var fina formar.
  Tror ni haft mycket torrare väder än vi, här är blåbären fina nu. Jag plockar inte så mycket, blir mest kantareller.
  Ha det gott
  Kramar
  AnnaMaria

  ReplyDelete