Tuesday, 22 June 2010

Att välja ett namn

Att välja ett namn till en person är inte det lättaste men nu har vi kommit överrens om vad den lille Goliat ska heta. Det blir Gustav Eric Neo vilket jag hoppas kommer att passa honom på skolgården som i arbetslivet. Det är supersvårt att komma fram till något bra pojknamn tycker jag men dessa namn tycker jag är fina. Gustav är släktnamn, Eric efter en fotbolls spelare som min sambo är förtjust i (det finns också inom min släkt) och Neo bara för att det är fint.
Hur valde ni era namn till era barn?

Nu kan jag skicka iväg lappen till skatteverket samt till försäkringsbolaget. Äntligen!!!

Igentligen borde jag städa mitt hem just nu istället för att sitta med datorn i knät och titta på fotboll (har ett intresse i fotboll och är rätt nöjd med att vara mammaledig under ett VM, trist bara att Sverige inte är med) och dessutom så skiner solen utanför fönstret. Så dags att stänga av datorn, ta ett varv med dammsugaren, skruva upp volymen på tv:n och vänta på att Goliat vaknar så att vi kan ta ytterligare en promenad och njuta av det härliga vädret!
Bild på Gustav Skarsgård lånad.

5 comments:

 1. Jag tycker ni valde jättefina namn!

  Håller med om att det är riktigt svårt att komma på bra namn, så svårt att veta om namnen kommer passa den lille/lilla senare i livet. Det tar nog ett tag innan namnet har satt sig riktigt och barnet har vuxit in i det :)

  ReplyDelete
 2. Jättefina namn! Vi valde helt enkelt namn vi tyckte var fina, ett lite vanligt och ett lite annorlunda, så att de ev. kan "byta" i framtiden!
  Alla namn var fina, särskilt Neo!

  Nu ska jag också titta på fotboll. Jag hinner bara se kvällsmatchen eftersom jag jobbar, men nästa vecka är det semester, så då ska det bli ändring på det!

  Kram Pernilla

  ReplyDelete
 3. Det var fina klassiska namn! Alltså jag lever ju med en norrman och historien om våra barns namn är lååååång! och i knäppa Norge kan man ikke ha tilltalsnamnet i mitten eller sist, som vår lillkille har. Så när vi är hos läkarn eller så ropar de alltid upp hans första namn, som jag inte gillar. Näh nu blir jag bara sur!

  Men era namn var jättefina!

  ReplyDelete
 4. Fina namn ni valt. Vi valde namn vi tyckte var fina samt fanns i släkten. Glad midsommar! Kram Sofia

  ReplyDelete
 5. Jättefina namn! Och som du skrev så passar de lika bra till ett barn som till en man i vuxen ålder.
  Vi hade lite problem med att komma på killnamn, det är så mycket lättare med tjejnamn! Men till slut enades vi om Edvin och Carl som han också heter är ett släktnamn.
  Ha en bra dag!
  Kram, Jenny

  ReplyDelete