Tuesday, 23 February 2010

Att njuta av choklad


Hur äter ni choklad? Jag tuggar och sväljer och tänker gott!

I går fick jag lära mig konsten att ta en liten bit, suga på den, fundera över aromen och lukten och sedan svälja. Det var trevligt och tänkvärt och nästa gång jag köper en choklad (som dock antagligen kommer att bli den billigare varianten) så ska jag njuta mer av de bitar jag stoppar i munnen.
Mannen som höll i provningen igår var mycket duktig och hade stor kunskap om de olika kakaobönorna som finns och det var roligt att få veta lite mer om denna delikatess dock skulle jag inte anmäla mig på detta själv utan var nöjd över att jag fått det som present. Mycket smart av chokladbutiken dock att ha chokladprovning. Han får göra det han tycker är roligt, bjuda på ett par chokladbitar och få bra betalt för det samt sälja lite extra produkter när folk går hem. jag köpte mig faktiskt en chokladkaka för 68kr (säkert den dyraste som jag någonsin kommer att köpa och bönan var från Ghana och den ska jag fullkomligt njuta av!

Härligt att få dyka in i chokladensvärld en liten stund.

Hur äter ni choklad? Är ni njutare eller tuggar ni och sväljer?

7 comments:

 1. God morgon!

  Jo jag njuter fortfarande av semesterbilder men försöker komma in i vardagen också:) Inte för att Lexington tillhör vardagen - tyvärr:)

  Ser att du njuter av choklad - jag är faktiskt ingen choklad fantast över huvudtaget. Men man blir kanske det om man går på en sådan där provning?

  Ha det gott!

  ReplyDelete
 2. Hmmm ja du, jag vräker nog snarare i mig chokladen:). Bebisen är beräknad till i maj men jag kommer att bli igångsatt i slutet av aprl är tanken:)

  Kram Gunilla i Singapore

  ReplyDelete
 3. Åh, jag vill också gå på chokladprovning...! Vet att det finns här i stan, borde kanske kolla upp det...

  Jag äter faktiskt choklad lite lugnare nu för tiden. Är konstigt nog inte lika förtjust i Marabu längre, utan älskar mörk choklad och tryfflar. Men dom är ju ofta lite dyrare...så det gäller det att njuta!

  Ha en bra dag!

  Kram Pernilla

  ReplyDelete
 4. Jag njuter och mmmar hela tiden till den är borta. Jag älskar choklad! Tur att den goda fina är så dyr annars skulle jag nog rulla fram.
  Du får ha en bra dag i solen.
  Kram Mia

  ReplyDelete
 5. Jag blev så frestad av din rubrik så jag gick och hämtade en mörk chokladbit :-). Jag äter ganska långsamt, men kan nog hända ibland att jag äter MYCKET! Speciellt under första amningstiden med Tuss blev jag helt galen i choklad, jag åt faktiskt en platta per kväll ett tag :-0. Det var väl för att det var lite långtråkigt att sitta fast i soffan också. Men det är länge sen nu :-).

  ReplyDelete
 6. Så mysigt med chokladprovning. Alltid kul att lära sig nya saker. Själv är jag inte så superförtjust i choklad. Ett par bitar sen är jag nöjd. Chips och nötter däremot. Mums!!! Chipsprovning hade varit något för mig kanske?? Kram Anna

  ReplyDelete
 7. Jag är faktiskt en njutare. Men det gäller bara av choklad allt annat glufsar jag i mig snabbt. Kul att höra vad du tyckte om provningen!
  Kram Jenny

  ReplyDelete