Tuesday, 26 January 2010

Vackra smycken och vackra människor

Vi prenumererar på SVD just nu och denna vecka är det en artikelserie som heter Blickfångad. Det handlar om att leva med avvikande utseende. Idag handlar det om en brännskadad man med namn Lasse Gustavsson och om ni inte läst denna serie så rekommenderar jag den. Vilken människa!!! Ni är säkert bra människor som vet exakt hur ni ska bete er när någon ser annorlunda ut men jag kan erkänna att jag försöker vara så naturlig som möjligt men tittar i smyg. Jag kan dock tycka att avvikelser är mycket vackert som harmynta och ärr men jag erkänner att jag ibland tycker synd eller försöker gissa historien bakom. Min bror är fin när det kommer till avvikelser. Han ser dem inte utan alltid personen bakom. Har mycket att lära av honom. Han i artikeln säger att det är ett mänskligt drag att titta på det man inte förstår. Han borde veta vad han pratar om och säger även; Jag skulle gärna vara utan olyckan men inte erfarenheten. Läs artikeln och boken Leva vidare om ni har tiden! Vilka små vardagsbekymmer man har. Ska försöka njuta mer av mina dagar!

Från en sak till en annan. Har äntligen valt ett halsband nu (jag låter lite ytlig denna vecka i bloggen) och det blev ett från Etena som ligger på Hornsgatan 30 i Stockholm. Hon har en massa fina saker i butiken och om man gillar silversmycken och vill ha något enkelt men annorlunda så är det hit ni ska gå (hon har även guldsmycken).

Hoppas att ni har en trevlig tisdagskväll!

6 comments:

 1. Vilket fint inlägg. Jag är nog lik dig och tittar lite i smyg men det är svårt när man går med barnen och de säger något. Men man kan ju hantera det smidigt med dem så inte personen tar illa vid sig och hoppas på att de förstår att barn är barn.
  Sådana artiklar och böcker får en verkligen att tänka på vilken tur och hur bra man har det själv. Och att inte gnälla över något litet skönhets fel på sig själv som knappt syns.
  Kram

  ReplyDelete
 2. Min minsta, 3,5 år, är väldigt fascinerad just nu av personer som sitter t ex i rullstol. Hon kan gå fram och sätta sig på en stol eller bänk bredvid och riktigt stirra på den här personen, hon säger inget och pekar inte utan bara sitter där och tittar. Jag tycker att det är lite genant :/ och försöker få henne därifrån och avleda men det är inte alltid helt lätt!

  Fint halsband!

  ReplyDelete
 3. Hejsan och tack för trevligt besök! Fin blogg du har!

  Ja jag är sån att jag gärna tittar, fast jag inte tror att jag gör det, så undrar jag vad som hänt.
  Mötte en kille bakom disken på en bensinstation nyligen, "oj ursäkta att jag stirrar, men har du fått en smäll" för han hade ett blåmärke och brännskada vid ögat. "Nej jag har opererat mig" Hoppsan nu kokade hjärncellerna för det har var en utländsk kille och genast tänkte jag typ krigsskada eller så. Jaha ja ursäkta sa jag och försökte stänga käften fort så jag inte kom med nåt mer opassande.
  Men egentligen tänkte jag att det gav honom karaktär, men det kunde jag ju inte säga. Visste ju inte vad som låg bakom. Inte lätt det där...

  Ha det gott!
  Emma

  ReplyDelete
 4. Känner igen mig i din beskrivning. Jag tittar i smyg. Men det gör inte dottern... Försöker vara så naturlig som möjligt, men det är inte helt enkelt alltid. Lasse är en helt fantastisk föreläsare också. Otrolig att lyssna till.

  Ha en fin onsdag!
  Cathrin

  ReplyDelete
 5. Vilket fint inlägg du gjort idag (igår). Jag var och lyssnade på Lasse för ett par år sedan när han höll föredrag - fantastiskt!!!

  Ha det gott!

  ReplyDelete
 6. Tassar förbi o tipsar dig som har tävlat/ tävlar hos mig att jag nu dratt i gång en ny kulig en:

  http://uj76.blogspot.com/2010/01/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart_27.html

  ..med chans att vinna presentkort från en gigantisk Scrapbutik!

  Ha en toppen kväll! =)

  ReplyDelete