Thursday, 21 January 2010

Vildingarnas land

Vildingarnas land såg jag idag och det var ingen höjdare kan jag säga. Kinoko sa till mig att barnboken var dålig. Av någon anledning så har jag helt missat den boken i min uppväxt (kanske undvek mamma boken med flit) och om boken är hälften så bra som filmen så är den en höjdare. Jag tänkte gå ifrån filmen mer än en gång men jag såg klart den. Förstod inte riktigt vad historien ville säga och det stör mig. Man ska vara rädd om sin familj? De som beter sig obetänksamt vill igentligen inte vara som de är?

Till vildingarnas land är en filmatisering av Maurice Sendaks klassiska barnbok. Filmen handlar om Max som är en liten pojke som blir arg då han skickas upp till sitt rum utan att få sin middag och skapar en fantasivärld att leva sig in i under sin rumsarrest. I sin fantasi har Max en vargkostym och möter massor av mytiska och fantasifulla varelser i Vildingarnas land, en mystisk skog.

Ingen film jag rekomenderar.

Ps. Boken har blivit framröstad som en av de bästa barnböckerna...får man ifrågasätta detta?!

Bild lånad från Bio.nu

2 comments:

  1. Har du redan sett den, jag som tyckte den verkade så bra när vi såg trailern när vi var på bio sist. Då kändes det som att filmen skulle vara bättre än boken lite mer full av liv. Lite nyfiken är jag ändå.
    Kram

    ReplyDelete
  2. minns att jag var väldigt förtjust i den boken när jag va liten. Det var lite som om ungen vann över sin förälder när han hade en mycket coolare fantasivärld att försvinna till när han blev bestraffad... Som att de inte kunde hindra honom...

    Hitta precis din blogg, verkar som en mysig blogg för mig, ska läsa vidare lite.

    ReplyDelete