Friday, 18 December 2009

Skolavslutningar

Varje dag när jag går till jobbet så går jag förbi en skola och jag blir lite avis på barnen som går där. Lärarna verkar så engagerade och det känns som en småstads-skola i storstaden (kan vara för att området där jag bor är en bortglömd del i Stockholm som jag hoppas förblir bortglömd).

Idag hade de tomtar som stod utanför skolan och bjöd alla förbipasserande på pepparkakor och något varmt att dricka. Även mig som stressade på till tunelbanan. Härligt med glada barn, värme, snö och avslutningar. Det är så man önskar att man gick i skolan igen!

3 comments:

 1. Nu när snön kommit känns det ännu mer som jul när tomten delar ut något varmt att dricka och en pepparkaka. Snart är de jul men mina barn verkar inte bry sig vet inte vad jag har gjort fel.

  ReplyDelete
 2. Vad mysigt! Bra start på morgonen! Jag håller med dig, jultiden är mysig i skolan, pyssel och vetskapen om att det snart är lov.

  Jo, min lilla bagerska skulle nog mer än gärna komma och baka hos dig. Men det finns en risk att du blir utkörd ur köket. För hon kan fixa allt - alldeles själv..!

  Ha en bra dag!

  Kram

  ReplyDelete
 3. Hej och tack för din hälsning - så länge sedan jag var här...nu har jag lagt upp dej ordentligt i min lista så jag inte missar dina kloka funderingar.

  Visst är det lite magiskt med jul och skolan...mina små gick till skolan i dag med stora förväntningar på julavslutningen.

  Och du - jag gillar också att skriva/göra och välja ut fina julkort men i år räckte tiden inte till. Och för att döva mitt dåliga samvete nu när vackra julkort dimper in så kändes det bra med den här insamlingen :)Men jag menade verkligen inte att sätta ut någon pekpinne för jag älskar julkort!

  Ha en fin helg!

  ReplyDelete