Thursday 22 October 2009

Äldst, yngst eller mittemellan

Våra syskonrelationer präglar oss hela livet. Inte sällan gifter sig en lillebror med en storasyster. Är du mellanbarn i syskonskaran kommer du att agera medlare även på din arbetsplats. Det är egentligen inte så konstigt. Det vi har tränat oss på sedan vi var små blir vi i allmänhet bra på.

Äldst, yngst eller mittemellan är en intressant och tankeväckande bok om de relationer som har hamnat utanför vårt psykologiska fokus: syskonrelationerna. Jag kan varmt rekomendera denna bok och den har fått mig att öpppna ögonen både en och två gånger!
Bild lånad från Bocus.com

4 comments:

  1. Jag är storasyster gift med lillebror.
    Vi har inte många stora tomtar och du får mer tid med din farmor. Men vi kan ta det till nästa jul när du sytt klart dina nattlinnen.

    Vi ses på lördag. Jag lämnar tillbaka sakerna imorgon.

    ReplyDelete
  2. Hej! Tack för din hälsning - kul att du tittade in hos mej.

    Håller med dej om Tina - det kan bli lite för mycket av det goda...men vi gillar hennes recept och har prövat många av dem - så vi står ut med det övriga som tillkommer :)

    Bröd är jag inte alls lika hemma i - bakar ibland men har inga specialiteér.

    Den där boken skall jag oxå läsa - mycket intressant det här med var man är och hur man blir pga placering i syskonskaran.

    Mvh
    Camilla

    ReplyDelete
  3. Det där lät intressant! Jag är storasyster, gift med en lillebror - vad säger det? Får läsa boken helt enkelt! Jättekul att få ett boktips!

    Ha en bra kväll!

    Kram Pernilla

    ReplyDelete
  4. Hej igen!

    Här kommer receptet!
    4 st
    50g smör
    5 dl mjölk
    50g jäst
    0,5 dl sirap
    2tsk salt
    2 tsk anis
    2 tsk fänkål
    ca 1,4l rågsikt

    Smält smör, tillsätt mjölk, värm till 37 grader.
    Smula jästen i en skål, häll över mjölken och lös upp jästen.
    Tilsätt övriga ingredienser (jag kör utan kryddorna)
    Arbeta till en smidig deg, låt jäsa övertäckt ca 40 min
    Dela degen i fyra delar, kavla ut till runda kakor, ca 15 cm i diameter
    Nagga och jäs under bakduk 30 min
    Grädda 10 min, 225 grader mitt i ugnen.

    Lycka till!

    Och jag vill hemskt gärna ha ditt recept!

    Kram Pernilla

    ReplyDelete