Monday, 11 January 2010

Familjen annorlunda


Idag var vardagen tillbaka till sitt vanliga jag igen. Folk trängdes på perrongen både till jobbet och hem. Mejlaboxen var full och det vanliga snacket på jobbet var igång. Härligt på sitt sätt!

Nu på kvällen kunde jag inte låta bli att titta på Familjen Annorlunda. Jag kommer själv ifrån en stor familj (vi är fem barn) och är alltid fascinerad över hur de får vardagen att gå ihop. Det måste dock krävas en del av barnen, jag tänker på ansvar och struktur. För er som inte sett detta program så handlar det om vardagen för familjer med väldigt många barn som ska försöka pussla ihop familjelivet.

De bloggerskor vars bloggar jag läser är oftast super ambitiösa trebarnsmammor som på något fantastiskt sätt trollar ihop vardagen. Själv hinner jag inte ens hälften av allt jag vill (kanske går jag på bio för ofta och tar mig tid för lata stunder framför tv:n). De flesta av er jobbar, har egna intressen, söta barn som verkar ha bra personligheter och renoveringsprojekt samtidigt. Jag är mycket imponerad och funderar ofta över om ni på något sätt fått dygnet att vara längre än mitt. Hur får ni ihop vardagen?

Idag lägger jag upp en blomma för er!

3 comments:

 1. Hej och tack för kommentaren hos mig!
  Jag tycker det är bra att du går på bio ofta och slappar framför tv:n. Gillar du det så ska du såklart fortsätta så!
  Några få kanske hinner med lite mer än andra, men de allra flesta, har det nog rätt snurrigt i vardagen för att få det att gå ihop.
  Det är i allafall mina slutsatser när jag studerat min omgivning (Jag är bra på att studera omgivningar ;)
  Du får säkert gjort en massa du också fast du inte tror det!
  Ha en bra vecka, gå på bio, det ska jag göra imorgon!

  ReplyDelete
 2. God morgon!

  Vi tittar också på Familjen Annorlunda och beundrar dessa människor. En gåta för mej också hur de får till sina vardag, varandra och kanske lite tid för sej själv. Men det kanske de inte får?

  Vi har två barn var - alltså fyra tillsammans. Men makens barn är bara hos oss varannan helg och mina är hos oss varannan vecka. Det här betyder att vi är utan barn måndag till torsdag varannan vecka = renovering och tid för sej själv och varandra. Även om det är konstigt, tomt och tråkigt när inte barnen är hemma så försöker vi se de här dagarna som något positivt när vi kan ägna oss åt annat. Även om biobesöken blir allt för få :)

  Njut av din lediga tid - snart stundar ju nya :)

  ReplyDelete
 3. Tack för titten och de fina orden hos mig så jag hittade hit:-).

  Mysig blogg du har!!

  Kram Sofia

  ReplyDelete