Så är det dags för Halloween igen. Jag skär min pumpa just nu och funderar som bäst på vad jag ska göra med allt pumpakött och det var lite roligt att surfa pumpa recept. Kanske testar jag ett pumpa-cheesecake receptet...
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
Skala och finriv pumpa och morötter. Rör ner det i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Kräm:
Smält smöret till krämen och låt det svalna.
Rör ner kesella, florsocker och vaniljsocker och ställ krämen i kylen.
Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan och låt kakan stå i kylen till serveringen.
Garnera ev med strimlat apelsinskal. (bild lånad från arla.se)
Vi i Sverige (jag) är nog inte så vana att använda denna grönsak.
Det är iallafall mycket gott att köra bitarna i ugnen tillsammans med potatis, morötter och lite rödbetor tillsammans med olivolja, salt och peppar. Så får det bli samt ett test på kakan.
Tänkte ha ett litet Halloween-fika med familjen på söndag och det ser jag fram emot!
Doppall till Melker
3 years ago
Låter som en god kaka synd att jag inte såg dit recept innan jag började på min paj. Du får skriva betyg på kakan så gör jag det på min paj.
ReplyDeleteKram Mia