Thursday 31 March 2011

Barnvagnsbio

Det är väldigt roligt att det finns barnvagnsbio. Testade detta i onsdags med Goliat. Det funkade si så där. Han ville krypa omkring, pilla i folks väskor och ta leksaker ifrån andra barn. Dessutom försökte han äta upp de popkorn som mammor tappat på marken, inte så lyckat...Det slutade med att jag gick innan pausen. Det funkade inte och jag tror att han är för stor.
Det funkar säkert bra om man har ett yngre barn men med en aktiv 10 månaders pojke gick det inte :) Någon av er där ute som testat och fått det att funka?


Bild lånad från sf.se

Tuesday 29 March 2011

Antikvärlden

Har startat en prenumeration på Antikvärlden och det känns verkligen som min tidning men jag känner mig som en äldre dam som prenumererar på tantsnusk. Skumt! Ser ialla fall fram emot att läsa denna tidning ordentligt och vem vet, kanske kan man lära sig något nytt om något man har hemma. Har ni kollat in deras hemsida? Väldigt oinspirerande tyvärr men tidningen känns kul.

Sunday 27 March 2011

Farmor


Det var ett tag sedan jag skrev nu. Min kära farmor har varit väldigt sjuk och jag har inte haft någon tid eller lust att lägga ner här på bloggen. Det är inte lätt att sitta bredvid när en nära anhörig blir dålig och det spelar ingen roll hur unga eller gamla de är, det är alltid svårt. Varje dag har Goliat och jag besökt henne på sjukhuset och nu har hon äntligen flyttad till en rehabiliteringsavdelning med trevlig personal. Det betyder att det går åt rätt håll hoppas vi.

Från något tråkigt till något roligt.
Lite sugen blev jag på att hoppa hopprep när jag sprang på denna på My First Room. Synd att Gustav är för liten än men det kanske är då man ska passa på iom att hopprepet kommer att vara upptaget sedan :)

Hoppas att allt är bra med er.

Bild lånad från My First Room.

Thursday 17 March 2011

Bokhylla

Det har blivit dags för Billybokhylan att målas vit. Då vi haft vår två års genomgång av lägenheten var jag ändå tvungen att tömma bokhyllan så nu ska den målas :) Önskar dock att jag kunde bygga en bokhylla likt denna för mina pocketböcker. 16000kr är lite för mycket för mig att lägga på en bokstav. Har någon av er lyckats bygga något liknande?

Bild lånad från Dennyshome.se

Wednesday 16 March 2011

Härligt i Svedmyra

Tittade in hos Familyliving då jag gillar deras färgglada reportage. Denna månad är det ett par med som visar upp sitt härliga hem i Svedmyra. Visst blir man glad av detta hem!
Ha en fin dag. Hoppas att solen skiner på er.



Kram Pilo








Bilder från Familyliving

Tuesday 15 March 2011

Underbara barn

Idag besökte Goliat och jag Underbara barn i Kulturhuset tillsammans med Goliats favorit Leonard och hans supermamma. Goliat kröp runt i den mysiga bebisavdelningen och jag njöt i fulla drag av biblioteket. Det är så man längtar tills när man kan gå dit med honom och han ber en att läsa hans favorit och man gosar in sig i någon av sofforna.
De har just nu också en väldigt fin utstälning om mumintrollen också som är en saga med ljud och aktiviteter så barn verkligen kan leva sig in i sagan. Goliat försökte hänga med Leonards tempo runt i sagan men det var en utmaning. Han njöt dock av energin och den positiva fläkten. Kan varmt rekomendera ett besök här och glöm inte att avsluta det hela med en fika i deras café. Man får en kanna te och det gillar man som tedrickare då det är lite mysigt.





Tack Leonard för en fin dag!






Bilder lånade från Kulturhuset

Fina burkar och flaskor

Det är många liksom jag gillar fina burkar och flaskor. Denna fina hylla som jag gärna skulle ha hemma hittade jag hos Susanna Erkhäiki. Visst är den fin!

Bild från Susanna Erkhäiki Styleroom.

Monday 14 March 2011

Tända ljus

Det är hemskt det som hänt och händer i Japan just nu. Svårt att förstå vidden av det hela och vad det kommer att resultera i. Såg precis att de startat en grupp på Facebook där man ska tända ett ljus klockan 20:00 för Japan och det tänker jag göra veckan ut, inte för att det hjälper dem men kanske kan det skicka lite positiv energi. Ibland önskar jag att man kunde knäppa med fingrarna och skapa lite magi på platser i världen där det behövs...

Sov gott!




Sunday 13 March 2011

Second hand

På min promenad hem i lördagens vårsol så smet jag och mitt trevliga sällskap in på en second hand affär (bra mycket billigare saker än det var på mässan) och jag sneglade lite på skorna de hade där. Ett par näverstövlar var väligt fina men det blev inga. Jag kom och tänkte på min farmor och hennes fina garderob som hon hade när jag var barn. När hon flyttade skänkte hon bort alla sina femtio par skor och vi hade samma storlek så jag sörje det hela lite även om jag aldrig skulle kunnat annvända hennes italienska skyhöga klackar.


Tittade in hos Inredningskaos idag och hon visar upp sina vackra skor och jag önskar att jag hade haft farmors på samma sätt hemma hos mig. En dag kanske jag också lyckas få till min egen lilla fina garderob men tills dess får jag njuta av andras inspirerande bilder.

Ha en fin söndags kväll!
Bilder lånade från Inredningskaos

Friday 11 March 2011

Retromässan

I morgon tänker jag besöka retromässan i Munchenbryggeriet. Det är första gången den hålls i Stockholm så det ska bli spännande att se vad det är för något. Jag missade Antikmässan i Älvsjö i år så det känns extra kul att få gå på detta. Goliat får stanna hemma med sin far medan jag går och drömmer mig bort bland gamla ting. Någon av er där ute som ska gå?

Ha en fin helg!


Bild lånad från bakåtframåt.se

Wednesday 9 March 2011

Regnrock Polarn o Pyret

Vilka fina regnrockar de fått in på Polarn o Pyret. Gillar att de har en massa bruna kläder även fast jag hungrar efter färg just nu. Denna jacka skulle gärna få bo i Goliats garderob tillsammans med ett par fina stövlar.

Monday 7 March 2011

Ingela P Arrhenius

Tyvärr kan jag inte rita men det kan Ingela P Arrhenius och hennes bilder är fantastiska. Hon har bland annat illustrerat böcker men denna bild skulle jag gärna vilja ha i Goliats rum och bygga färgsättningen kring det. Vad tycker ni, fin va! Tror att hästen skulle passa bra med denna bild. Kanske blir det för pojkigt. Vad tror ni?

Bild lånad från Ingelaparrhenius.com

Friday 4 March 2011

Färg

Jag hungrar efter färg just nu och då jag skulle till min kära farmor idag så fick det bli tulpaner då de får mig att tänka på våren.

Blev väldigt glad över att se IKEA's inspirerande vårbilder. Tycker ni inte att de är härliga!!!
Bilder från IKEA press. Produkterna släpps i butik i april

Blå häst

Hittade en söt liten blå häst som snart kommer att vara i Goliats ägo. Det har varit en massa turer fram och tillbaka ang denna och det var därför extra roligt när jag hittade en på Blocket. Min kära syster var snäll och hämtade upp den åt mig också. Hon måste sätt rolig ut när hon satt med denna på tunnelbanan :) Stort tack!

Thursday 3 March 2011

Barnrum

Ska ta tag i extrarummet nu för att Goliat ska få ett rum och hittade denna lilla Zebra i mitt sökande. Visst är den fin!