Thursday 29 April 2010

Bullar

Idag blev det bullar på jobbet då sista dagen jobbas i morgon. Ska bli konstigt men samtidigt skönt att ta det lite lugnt innan den lilla poppar ut. Den har visst börjat lägga sig till rätta så jag hoppas att den kommer på utsatt datum.

Solen skiner ute och det ska jag fira genom att promenera hem genom staden. Stockholm är rätt vackert! Hoppas att solen även skiner på er och att ni får en mysig kväll i era fina trädgårdar och vackra vita hem!

Wednesday 28 April 2010

Hej


Tittar bara in för att säga hej. Hoppas att allt är bra med er.
Jobbar sista veckan nu inför lång-ledigheten så har därför inte hunnit titta in hos er och är hemskt ledsen för det. Lovar dock att bli en bättre besökar from nästa vecka.
Ha det så bra och njut av vårsolen!

Friday 23 April 2010

Room

Någon av er som gillade Room när det fanns i Stockholm? Det kommer tillbaka men denna gång i PUB huset vid Hötorget. Ska bli roligt att gå dit och titta tycker jag och bara pilla på sakerna igen. Härligt!Ha en mysig fredag!

Thursday 22 April 2010

Söta barnkläder

Fick precis en presentcheck av Lindex. Blir överöst med erbjudanden nu då man snart ska få ett barn. Då jag är nyfiken var jag tvungen att gå in på deras sida och titta och visst var dessa röda kläder söta! Nu vet jag iof inte om det blir en flicka eller pojke så köpet får vänta men det är roligt att titta. Jag vet iaf vart jag kommer att köpa mina flesta kläder (kinoko.se)

Wednesday 21 April 2010

Sex and the City


Som många andra gillar jag Sex and the City. I maj kommer det ju en ny film (det är visst så att huvudrollsinnehavaren ska vara gravid i den, passande) och jag ser fram emot att se den. Gissar på att det blir senare i sommar för mig dock iom att det kommer en liten. Just nu har jag dock chansen att jobba med en kund som har med detta att göra och jag har nästan spårat ur. En vecka kvar att jobba och jag har nu lämnat in ett förslag till dem som jag hoppas att de ska nappa på så ni får hålla en tumme för att jag får till en rolig, bra och snygg avslutning.
Nu ska jag gå hem och njuta av en god kopp te och en chokladbit då jag tycker att jag är värd det. Hoppas att allt är bra med er!

Monday 19 April 2010

Pall


Lilla Vita Villan har fått in superfina pallar som man kan ha i badrummet. Är mycket sugen på en svart själv då jag tror att det kommer passa bra in i mitt badrum men det skulle lika gärna kunna sluta med en av varje. Visst är de fina! Butiken i sig är helt klart värt ett besök om så bara för att inspireras av alla vackra bilder.
Bild lånad från Lilla Vita Villan.

Landet

Nu när solen skiner och himlen är blå längtar jag verkligen ut till landet. Jag bor ju i lägenhet och har inte så mycket yta att odla på så det blir lite avokadokärnor i kökfönstret och tappra försök med annat som inte riktigt ger frukt men ute på landet finns det yta till att försöka och misslyckas. Ska övertala svärföräldrarna att åka ut i helgen tror jag och sedan ska jag försöka att gräva lite i jorden och det tillåts. Annars kanske man bara kan njuta av naturen och leta vårtecken! Har ni hittat många vårtecken?

Sunday 18 April 2010

Måndag

Så var det ny vecka igen. Veckorna bara springer på men nu är det både ljusare och lite varmare vilket är mycket skönt. Smet in på en biofilm i går kväll och märkte inte ens av att det regnade då.

Är ganska ensam på jobbet idag då mina arbetskamrater är iväg på skidresa. Jag drog mig ur pga väldigt lång bussresa. Istället tänkte jag försöka jobba ner högen dessa två dagar då man får lite mer arbetsro så vi får hoppas att jag hinner allt jag vill hinna :)

I kväll kommer min kära, härliga faster förbi med de gamla fårskinnen vi hade på landet som små (tänkte man kunde ha dem på landet igen) samt en gammal sparkcykel. Hoppas kunna byta däcken på den och sedan ha den på nya landet. Får se om det ens går att få tag i nya däck. Kanske kan man hitta någon cykelhandlare som iaf vet vart man ska vända sig. Någon av er som har erfarenhet av detta?

Hoppas att solen skiner på er och att ni får en skön och bra start på veckan!

Smulpajer

Fick en trevlig bok idag som heter Smulpajer (skriven av Maria Öhrn) så nu länktar jag extra mycket efter sommarens läckra bär. Sista receptet var dock en ordentlig chokladkaka och den kanske man kan testa innan alla bär ska plockas :) Mycket trevlig present!

Har inhandlat gips idag på apoteket. Tänkte göra mig en avbild av magen denna vecka så att jag har ett minne. Vad man sedan ska göra med den har jag inte riktigt kommit underfun med men det kanske löser sig. Kanske har ni någon smart idé?!

Vad har ni gjort i helgen?

Thursday 15 April 2010

Hall

Vi ska så småning om börja göra i ordning vår hall nu när den är fixad med golvet. Det tar dock alltid lite tid för oss då vi först och främst måste hitta den perfekta garderoben. Har iaf börjat titta på mindre krokar som jag tycker är söta och något liknande denna uggla eller gren kommer nog att få bo i min hall. Viss är de fina!




Ha en fin fredag och njut av lite kvällsmys!

Tuesday 13 April 2010

Amningskurs

För vissa av er blir mina inlägg inte så intressanta just nu men jag delar med mig iaf. Denna vecka har det varit en massa kvällsmöten att springa på i bostadsrättsföreningen, på skatteverket och hos barnmorskan. I går var den en amningskurs som min sambo var med på och jag tänkte innan att det kanske inte skulle vara så intressant för honom men han tyckte att det var rätt bra och givande. Han var dock den enda mannen i sällskapet och fick stå för alla pappor vilket blev lite fnissigt ibland men det är väll bara att vänja sig. I förlossningssalen kan jag tänka mig att det inte är så många män. Det ska visst finnas en manlig barnmorska i Stockholm och honom har en av mina vänner lyckats få när hon skulle bli instruerad ang amningen. Ju mer han klämde ju mer skrattade hon men han var visst väldigt gullig.

Det är lite stressigt hemma hos oss nu då man vill ha allt klart innan men samtidigt så har vi inte fixat så mycket heller. Vagnen kommer efter barnet är beräknat men vi har nu ett badkar så vi får väll bo i badkaret under tiden =) Det blir inget barnrum än utan det får bli senare så för tillfället har sambon en tillflyktsort.

Vilket härligt väder det är idag! Det är så att alla man möter bara går runt och ler vilket är superhärligt!!! Hoppas att solen skiner på er också!

Glass

När det kommer till glass är jag som ett barn och kan äta hur mycket eller många som helst :) Favoriten var glasserian i gamla stan som nu till min besvikelse blivit en Ben & Jerry. Förstår att folk gillar det men jag föredrar att stödja en mindre butik än en kedja.

Nu är det iaf sol uta och vår i luften och visst vill man då prova GB's glassar. Tyvärr hinner man inte det nu när man jobbar men jag tog mig iaf tid nu på lunchen att spana in nyheterna och några av dem verkar riktigt smarriga som Solero Pinapple eller Magnum Temptation Fruit. Har ni hunnit testa någon av glassarna?

I kväll blir det glass efter middagen =)

Sunday 11 April 2010

Nervös

I natt har jag sovit jättedåligt. Börjar nog bli lite nervös inför att det snart bara är en månadg kvar. Jag skulle också vilja ha allt överlämnat denna vecka på jobbet så nu är det bara att sätta fart...På något sätt löser det sig ju alltid men det är alltid lite läskigt att gå in i något helt nytt och spännande.

Hoppas att ni sovit bättre och att ni får en fin vecka.

Mjölk


Jag har alltid velat ha ett par Kakaoögon i mitt kök då jag tycker att de är så fina. Snubblade på denna mjölkaffisch. Tyvärr passar den inte in i vårt kök då väggarna är hallonrosa men visst är den härlig!!! De har en del annat fint på Vackraväggar sidan också som härliga klistermärken för väggarna. Inspirerande!

Solsken och blå himmel!

Härlig söndag och blå himmel! Det är man inte bortskämd med så vi njöt i fulla muggar.
Begav oss ut till Hagaparken och då jag inte varit där tidigare tyckte jag att det var en mycket trevlig utflykt. Det är spännande med hela historien bakom parken också tycker jag. Det är såklart kungahuset som står för mycket av historien här. Bland annat prinsessan Viktoria som ska flytta in i slottet här men även Gustav den tredje som hade stora planer för parken. Han ska visst ha varit den mest begåvade, aktiva och kontroversiella kung vi haft. Vet inte om det stämmer men hans historia har alltid varit intressant tycker jag och mycket av det bottnar sig väl i mordet på maskeraden.

Det var vackert ute i Hagaparken i alla fall och det verkar finnas massor av promenader man kan ta. En tur runt vattnet räckte gott och väl för oss och nu målar sambon om ett bord hemma som min morfar en gång byggt. Det blir konstigt nog vitt och det är inte jag som bestämt :)

Ha en mysig söndag!

Bröllop

I lördags blev det som sagt var en promenad på Hornsgatan i Stockholm för att prova bröllopsklänningar. Det var inte jag som skulle prova utan en vän till mig och vi hade det mycket roligt då hon provade både sånt som hon mycket väl kunde tänka sig samt sånt som var lite för mycket och något som var helt galet. I tredje affären hittade vi en klänning som kändes lekfull, tuff och fin och den gillade hon skarpt. Nu måste hon suga lite på karamellen och komma fram till vad för typ av klänning hon ska ha.
Det är alltid roligt att få vara med som smakråd. Man kan ju ha hur många idéer som helst när det inte är ens eget bröllop. Det är rätt många detaljer att tänka på så det är trevligt att få komma som gäst :) men visst skulle man såklart vilja gifta sig en dag. Får väll bestämma mig för att fria någon gång men det kommer att dröja minst ett år (någon av er som friade till er man?). Tills dess njuter jag som sagt vara av mina vänners planer istället.
Efteråt åt vi lite god lunch på Götgatan och bläddrade i bröllopskataloger. Nog är det roligt alltid att titta på klänningar, frisyrer, ringar, inbjudningar, blommor osv. Det är som sagt en del saker att tänka på.

Hur spenderade ni er lördag?
Bild lånad av Johanna Lundqvist

Thursday 8 April 2010

Brölllop


Vill bara önska er alla en trevlig helg! Känner mig väldigt trött idag och ser fram emot att få lite ledigt trots att jag precis var ledig (kanske släkten som tog musten ;)).

I morgon ska jag med en vän och titta på bröllopsklänningar. Det ska bli roligt och vanka runt och se vad hon vill ha. Har ett par ideér om vad jag tror skulle passa henne. Hon har lite svank och väldigt vacker rygg så jag tror att en klänning med lite skärning i ryggen kan vara fint på henne. Har ni några bra idéer så får ni gärna dela med er.

Ha en mysig fredag och helg!

Lånade en bild av Kinoko som annars gör gudomliga bröllopsklänningar.

Wednesday 7 April 2010

One more slice

Leila är som ni vet tillbaka med sin nya bakbok One more Slice som är en fortsättning på A piece of Cake och den ska givetvis inhandlas. Älskar bilderna i hennes böcker och det är en otroligt uppskattad present att ge bort.
224 Sidor fyllda med 180 recept och vackra bilder. Kan det bli bättre?

Den kommer i maj så håll utkik!

Tuesday 6 April 2010

Illustrationer





Har hittat en illustratör som jag verkligen gillar och ska undersöka närmare. Hon kallar sig Isa Form och gör en hel del fina illustrationer och bilder. Det finns en hel del fina bilder för barnrum bland annat (vet inte varför jag börjat titta på det ;)). Visst blir man glad av formerna och färgerna.

Mitt golv har helt klart artat sig och ska vara klart i kväll så i helgen ser jag fram emot att städa hela lägenheten och lägga in lite färgglada kuddar.

Ha en mysig dag!



Monday 5 April 2010

Grattis på födelsedagen Tessan!

Idag skiner solen till min systers ära. Det är nämligen hennes födelsedag idag och jag hoppas att hon får en fin dag. Ska dit i kväll och gratta henne med en liten blomma och bidrag till ny dammsugare (tråkigt kanske men något som man behöver). Det blir också en stor te-kopp från Indiska då hon lånar mammas när hon är där och verkar gilla den (som denna bild fast helvit).

Det gör så mycket att solen skiner. Tycker ni inte?!
Nu misströstar jag inte, våren måste vara på väg.

Ha en fin vecka!

Inspiration



Har sökt lite inspiration idag då jag blev så nedstämd av all snö. Hittade dessa vackra koppar på Broarne (kan tänka mig att det är många av er som besöker den sidan då de har en del lantlilg inredning) så nu funderar jag som bäst på vilka koppar jag ska köpa mig. Min sambo gillar dem inte men om jag bara köper två så kan jag ha dem själv när jag känner för det och behöver en vitaminkick. Han kan sitta med sina enfärgade tråk-koppar.
Den med fågeln är jag väldigt sugen på!

För tre år sedan kom jag tillbaka från en långresa med min sambo och vi har fortfarande inte rensat klart bilderna. Vi sitter dock med dem nu och funderar som bäst på vad vi ska sätta upp på väggarna. Det är svårt för vi fastnar i en massa härliga minnen :) så vi kommer ingen vart.
Det är ju några av er som fotar väldigt mycket. Vad gör ni med alla era bilder?

Dags att bli lite seriös här och sortera vidare. Ha en mysig kväll!

Vart tog våren vägen?


När jag drog upp persiennen i morse så snöade det utanför fönstret. Jag kunde inte tro mina ögon och ångrade genast att jag inte plockade alla de stackars tussilagosarna som jag såg i diket igår...
De som står hemma här på bordet är mycket granna och jag hoppas att de som står där ute dragit ihop sig ordentligt och tittar fram om ett par dagar igen.

Tänkte dock trotsa snön (som borde försvinna om en dag eller två då den verkar rätt blöt) och gå till simhallen (kanske kan den lilla få plats att vända sig rätt igen). Har inte simmat på en vecka nu och det är rätt skönt. Sedan får nog påsk sakerna plockas undan och lite mer vårväxter inhandlas. Har planterat en massa avokado-kärnor som jag hoppas ska ta sig. Det är dock lite vanskligt för man vet aldrig om det är hon eller han kärnor man planterat och man behöver lite av varje för att det ska ge frukt. Jag vattnar jorden och hoppas med spänning att det snart ska komma upp en liten planta.

Mitt badkar ska bytas i morgon :( då det är repat och golvet ska läggas klart i morgon så hoppas kunna dela med mig av lite bilder på dem då.

Har ni börjat plantera vår och sommarväxterna? Vad har ni för planer för dagen?

Sunday 4 April 2010

Glad Påsk!


Så har man ätit ågg i massor och träffat släktingarna ett par gånger om men det har varit trevligt. Såg de första tussilagosarna idag och det gör mig lycklig som ett litet barn. Plockade tom med mig en liten bukett och tänkte tillbaka på barndomen. Visst är de fina?!
Nu står de i en äggkopp på mitt matbord och jag njuter av dem!

Har satt upp en liten applikation för min graviditet via Buzzador. Tänkte testa den och hoppas att ni har överseende med det (det är ju bara två månader kvar nu).

Fick besök av påskkärringar här igår också men blev så besviken då man inte fick något påskkort. Det var ju hela grejen när man själv var barn att rita korten och sedan lämna över dem och se i fall man fick något tillbaka. Här sa barnen bara hej vi vill ha godis! Jag kände mig helt paff och lastgammal och la i godis i deras korg. Kände mig riktigt besviken.

Hur gör era barn? Ritar man inte kort nu för tiden?


Ha en riktigt trevlig påsk och njut av det den sköna vårsolen har att bjuda på!